Can't setup new account



  • I want to setup Contacts and Calendar syncing with an NC12 on a Galaxy S4 running Android 5.0.1

    After installing Davdroid version 1.64-ose from F-Droid I tried to add an account in App, entering my host https://my.nc12.host.example/remote.php/dav/ (or /webdav/ or no path at all, it doesn't matter) and the correct username and password combination.

    Then I get a popup labelled "Ressourcen Erkennung" that stays on forever.
    When this popup comes up, I get following log entries on my Webserver:

    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:27 +0200] "PROPFIND /remote.php/webdav/ HTTP/2.0" 207 624
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:58 +0200] "PROPFIND /.well-known/carddav HTTP/2.0" 301 258
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:58 +0200] "PROPFIND /remote.php/dav/ HTTP/2.0" 207 543
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:58 +0200] "OPTIONS /remote.php/dav/principals/users/<redacted>/ HTTP/2.0" 200 -
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:58 +0200] "PROPFIND /remote.php/webdav/ HTTP/2.0" 207 847
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:59 +0200] "PROPFIND /.well-known/caldav HTTP/2.0" 301 258
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:59 +0200] "PROPFIND /remote.php/dav/ HTTP/2.0" 207 543
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:52:59 +0200] "OPTIONS /remote.php/dav/principals/users/<redacted>/ HTTP/2.0" 200 -
    192.168.0.73 - - [03/Aug/2017:12:53:00 +0200] "PROPFIND /remote.php/dav/principals/users/<redacted>/ HTTP/2.0" 207 577
    

    These repeat about every two minutes.

    Additionally, I can't even create the account via Android's settings accounts menu.
    When I select either DAVdroid or DAVdroid CardDAV the screen gets reset to the accounts menu, so I can never even enter login information. Which makes me think something fishy is going on with DAVdroid or Android here.
    Furthermore, I have several devices that connect with DAVdroid (1.6.3-ose) to this server without problems. However, they were set up quite a while ago.



  • Just got my hands on the corresponding log from the phone. You can find it at https://paste.fedoraproject.org/paste/9ixNaX2IXP4-4AwNAzqJYA


  • developer

    Does this still happen with 1.6.5? If yes, can you provide a test account so that I can have a look? (play@bitfire.at / direct message)



  • Both issues have gone away with 1.6.5-ose from F-Droid. Thanks for the update.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Bitfire App Forums was lost, please wait while we try to reconnect.