Can't see "Network Tablet" in xinput list



  • Firstly, thank you for sharing such a cool app. Secondly, can you help me get it to work?

    I have a server install of linux (Linux UbuntuServer 3.5.0-47-generic #71~precise1-Ubuntu SMP Wed Feb 19 22:02:52 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux) that i added xorg and fluxbox to. I am able to run opengl apps (blender, gimp, krita, etc) in turbovnc so I think that X is fairly well configured and functioning.

    I have downloaded the linux part the equation and also compiled it but can't seem to get the Network Tablet to show up in xinput or anywhere else. I have to run ./networktablet as root. The tablet app connects and I can see the x,y,pressure list in the terminal I started the app from.

    .x: 16015, y: 16728, pressure: 3212
    .x: 14006, y: 19248, pressure: 3340
    .x: 14403, y: 19633, pressure: 3405
    .x: 14984, y: 19935, pressure: 3405
    .x: 15791, y: 20237, pressure: 3405
    .x: 16669, y: 20370, pressure: 3405
    .x: 17659, y: 20521, pressure: 3405
    

    xorg-evdev was already installed.

    When I look at the end of Xorg.0.log this is what I see:

    [  2714.420] (II) config/udev: Adding input device Network Tablet (/dev/input/event8)
    [  2714.420] (**) Network Tablet: Applying InputClass "evdev touchscreen catchall"
    [  2714.420] (II) Using input driver 'evdev' for 'Network Tablet'
    [  2714.420] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
    [  2714.420] (**) Network Tablet: always reports core events
    [  2714.420] (**) evdev: Network Tablet: Device: "/dev/input/event8"
    [  2714.420] (--) evdev: Network Tablet: Vendor 0x1 Product 0x1
    [  2714.420] (--) evdev: Network Tablet: Found absolute axes
    [  2714.420] (--) evdev: Network Tablet: Found x and y absolute axes
    [  2714.420] (--) evdev: Network Tablet: Found absolute touchscreen
    [  2714.420] (II) evdev: Network Tablet: Configuring as touchscreen
    [  2714.420] (**) evdev: Network Tablet: YAxisMapping: buttons 4 and 5
    [  2714.420] (**) evdev: Network Tablet: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout:$
    [  2714.420] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/virtual/input/input12/event8"
    [  2714.420] (II) XINPUT: Adding extended input device "Network Tablet" (type: TOUCHSCREEN, id 9)
    [  2714.420] (II) evdev: Network Tablet: initialized for absolute axes.
    [  2714.420] (**) Network Tablet: (accel) keeping acceleration scheme 1
    [  2714.420] (**) Network Tablet: (accel) acceleration profile 0
    [  2714.420] (**) Network Tablet: (accel) acceleration factor: 2.000
    [  2714.420] (**) Network Tablet: (accel) acceleration threshold: 4
    [  2714.421] (II) config/udev: Adding input device Network Tablet (/dev/input/mouse0)
    [  2714.421] (II) No input driver specified, ignoring this device.
    [  2714.421] (II) This device may have been added with another device file.
    

    This is how the log file looks even with the x.y.pressure whizzing down the other xterm window. I have tried using the /dev/input/mouse0 and the /dev/input/event8 in gimp's "Linux Input" controller but it doesn't work.

    Any insight you could give would be greatly appreciated.

    Squash



  • Never mind, I was up too late. The input device needs to be on the local machine while using vnc....